Sheetline 90

De MEAF Sheetline 90 is onze medium output extrusie lijn.
Deze extrusie machine is ontwikkeld voor klanten die extra volume wensen te produceren.standaard extrusielijn.

De MEAF extruder lijnen zijn ontwikkeld om een minimale plaats op de productievloer in te nemen. De extruders worden modulair gebouwd. MEAF streeft naar het vervullen van de klant zijn individuele noden wat betreft productie eisen en machine uitvoering. De Sheetline extruders zijn voor zowel enkellaagsextrusie als voor meerlaagse extrusie geschikt (door middel van een co-extruder.) Onze extrusielijnen bieden een waaier aan eindproduct-mogelijkheden.

De extruder zelf en de extrusie-randapparaten worden “custom made” aangepast voor de verwerking van de verschillende materialen naar uw keuze. Het merendeel van de extrusie-toepassingen vindt men onder diverse soorten vacuümvormfolie, thermovormfilm en blisterverpakkingsfolie. De geëxtrudeerde folie varieert in dikte van 0,2 tot 2,0mm en wordt opgerold op bobijnen van 500mm tot 800mm roldiameter.

MEAF sheetline 90mm highlights:

 • Onze extruders worden modulair gebouwd en volledig aangepast aan uw behoefte als klant.
 • Het frame wordt gemaakt van materialen van de beste kwaliteit om een stabiel geheel te vormen.
 • De extrusiemachine is verkrijgbaar in 45° uitvoering of vertikaal.
 • Een gebruiksvriendelijke MMI (Man Machine Interface) met touch screen laat toe om alle extrusie-parameters op een eenvoudige wijze in te stellen en op te volgen.
Andere toepassingsgebieden betreft het vacuümvormen van douchebakken, badkuipen, verlichtingsarmaturen, enz… . Ook ge-thermovormde displays en reclamepanelen vallen hieronder. Voor deze applicatie gebruikt men folie tot 8,0mm dikte en breedten van 600 tot 1500mm met een hoogglans of refiëf afwerking. Ook deze folies kunnen op de Sheetline 90mm extruder geproduceerd worden.

Coextrusie

sheetline90+50 Coextrusie verwijst naar het tegelijkertijd op mekaar extruderen van verschillende materiaallagen. Dit type van extrusie maakt gebruik van 2 of meer extruders om materialen te smelten, gelijkmatig aan te voeren en om ze in de juiste vorm te persen. Dit wordt gedaan met een enkele extrusiekop. De laagdikte wordt bepaald door relatieve snelheden van de lagen en de afmetingen van de individuele extruders.
De coextruders kunnen gebruikt worden om meerdere lagen te extruderen of om de capaciteit van de extrusielijn te verhogen. De keuze van de extrusie-schroef en de doormeter bepalen de laagdikte, de output en de samenstelling van de lagen.

Voorbeelden van het gebruik van 1 hoofdextruder en 1 coextruder:
 • Hoofdlaag met hoogglans toplaag.
 • 2 kleuren folie.
 • Hoofdlaag met een toplaag van een toegevoegde master batch.
Voorbeelden van het gebruik van 1 hoofdextruder en 2 coextruders:
 • 2 kleuren folie met een hoogglans toplaag.
 • Folie met herbruikt materiaal aan de binnenzijde en nieuw materiaal aan beide buitenzijden.
 • Verpakkingsfolie.
 • Toplaag van een toegevoegde master batch.