Sheetline 75
De MEAF Sheetline 75 is onze standaard extrusielijn.
Deze extruders zijn ook beschikbaar in (HP) High Performance versie.
De MEAF extruder lijnen zijn ontwikkeld om een minimale plaats op de productievloer in te nemen. De extruders worden modulair gebouwd. MEAF streeft naar het vervullen van de klant zijn individuele noden wat betreft productie eisen en machine uitvoering. De Sheetline extruders zijn voor zowel enkellaagsextrusie als voor meerlaagse extrusie geschikt (door middel van een co-extruder.) Onze extrusielijnen bieden een waaier aan eindproduct-mogelijkheden.

De extruder zelf en de extrusie-randapparaten worden “custom made” aangepast voor de verwerking van de verschillende materialen naar uw keuze. Het merendeel van de extrusie-toepassingen vindt men onder diverse soorten vacuümvormfolie, thermovormfilm en blisterverpakkingsfolie. De geëxtrudeerde folie varieert in dikte van 0,2 tot 2,0mm en wordt opgerold tot roldiameters van 500mm tot 800mm.


  • Onze extruders worden modulair gebouwd en volledig aangepast aan uw behoefte als klant.
  • Het frame wordt gemaakt van materialen van de beste kwaliteit om een stabiel geheel te vormen.
  • De extruder werkt met een directe motor aandrijving! Geen aparte tandwielkasten of V-snaar aandrijving teneinde energie uit te sparen en om efficiënt te werken.
  • De extrusie schroef is langs achter verwijderbaar. Dit maakt inspecties en onderhoud van de extruder erg eenvoudig.
  • Een gebruiksvriendelijke MMI (Man Machine Interface) met touch screen laat toe om alle extrusie-parameters op een eenvoudige wijze in te stellen en op te volgen.
  • Beschikbaar in 45° uitvoering als in verticale uitvoering.
Andere toepassingsgebieden betreft het vacuümvormen van douchebakken, badkuipen, verlichtingsarmaturen, enz… . Ook ge-thermovormde displays en reclamepanelen vallen hieronder. Voor deze applicatie gebruikt men folie tot 8,0mm dikte en breedten van 600 tot 1500mm met een hoogglans of refiëf afwerking. Ook deze folies kunnen op de Sheetline 90mm extruder geproduceerd worden.

Voorbeelden van producten

Gevacuümvormde onderdelen van machines.
Gethermovormde producten.