Sheetline 110

De MEAF Sheetline 110 is de grootste extrusie lijn uit het extrudergamma. Deze extruder is geschikt voor producenten die blisterfolie, thermovormfolie of vacuümvormfolie verkopen of zelf deze folie gebruiken.


De MEAF extrudermachines zijn ontwikkeld om een minimale oppervlakte in te nemen. MEAF streeft om zijn extruder klanten individuele extrusieoplossingen aan te bieden. De Sheetline extruders zijn voor zowel enkellaagsextrusie als voor meerlaagse extrusie geschikt (door middel van een co-extruder.) Onze extrusielijnen bieden een waaier aan eindproduct-mogelijkheden.

De extruder zelf en de extrusie-randapparaten worden “custom made” aangepast voor de verwerking van de verschillende materialen naar uw keuze. Het merendeel van de extrusie-toepassingen vindt men onder diverse soorten vacuümvormfolie, thermovormfilm en blisterverpakkingsfolie. De geëxtrudeerde folie varieert in dikte van 0,2 tot 2,0mm en wordt opgerold tot diameters van 500mm tot 800mm.

MEAF sheetline 110mm highlights:

 • Onze extruders worden modulair gebouwd en volledig aangepast aan uw behoefte als klant.
 • Het frame wordt gemaakt van materialen van de beste kwaliteit om een stabiel geheel te vormen.
 • De extruder werkt met een directe motor aandrijving! Geen aparte tandwielkasten of V-snaar aandrijving teneinde energie uit te sparen en om efficiënt te werken.
 • De extrusie schroef is langs achter verwijderbaar. Dit maakt inspecties en onderhoud van de extruder erg eenvoudig.
 • Een gebruiksvriendelijke MMI (Man Machine Interface) met touch screen laat toe om alle extrusie-parameters op een eenvoudige wijze in te stellen en op te volgen.
Andere toepassingsgebieden betreft het vacuümvormen van douchebakken, badkuipen, verlichtingsarmaturen, enz… . Ook ge-thermovormde displays en reclamepanelen vallen hieronder. Voor deze applicatie gebruikt men folie tot 8,0mm dikte en breedten tot 1500mm met een hoogglans of refiëf afwerking. Ook deze folies kunnen op de Sheetline 110 extruder geproduceerd worden.

Coextrusie

Coextrusie verwijst naar het tegelijkertijd op mekaar extruderen van verschillende materiaallagen. Dit type van extrusie maakt gebruik van 2 of meer extruders om materialen te smelten, gelijkmatig aan te voeren en om ze in de juiste vorm te persen. Dit wordt gedaan met een enkele extrusiekop. De laagdikte wordt bepaald door relatieve snelheden van de lagen en de afmetingen van de individuele extruders.
De co-extruders kunnen gebruikt worden om meerdere lagen te extruderen of om de capaciteit van de extrusielijn te verhogen. De keuze van de extrusie-schroef en de doormeter bepalen de laagdikte, de output en de samenstelling van de lagen.

Voorbeelden van het gebruik van 1 hoofdextruder en 1 coextruder:
 • Hoofdlaag met hoogglans toplaag.
 • 2 kleuren folie.
 • Hoofdlaag met een toplaag van een toegevoegde master batch.
Voorbeelden van het gebruik van 1 hoofdextruder en 2 coextruders:
 • 2 kleuren folie met een hoogglans toplaag.
 • Folie met herbruikt materiaal aan de binnenzijde en nieuw materiaal aan beide buitenzijden.
 • Verpakkingsfolie.
 • Toplaag van een toegevoegde master batch.