Granulatoren en maalmolens

Om de trimresten en randstrook te recupereren bieden wij onze klanten de mogelijkheid om via een granulator of versnipperaar, de resten direct na het trimmen te hergebruiken. Deze randstroken lopen dan onmiddellijk in een maalmolen en de vermalen grondstof wordt opnieuw aan de extruder aangeboden.

Alfatechnics heeft een 6-tal modellen van maalmolens, granulators en versnipperaars voor ge-extrudeerde folie, vacuümvormresten, trimstrips enzovoort. Wij bieden u een keuze uit maalmolens en shredders met een enkelvoudige of dubbele trommelaandrijving, met onafhankelijke snelheidsregeling en met speciale toevoersystemen.
Voorbeeld

De AF-800 in-line granulator is gebouwd voor het direct recyclen van afval van thermovorm materiaal hetzij van extruders als van vakuümvormmachines. Vlakke folie, uitgestanste folie en deels bewerkte folie wordt verwerkt aan een capaciteit tot 200 kg/h.Het geïntegreerde rol-toevoersysteem tot 790mm breedte trekt de afvalfolie continu in de vermaalmachine. De maalsnelheid van het afval wordt gesynchroniseerd met de toevoersnelheid van de vormmachine of de extruder. Geluidsafdichtingen zorgen voor een lage of geen overlast.De offline snelheid van de vermaler is regelbaar via 2 timers en de in-line snelheid wordt automatisch geregeld met een pendel arm. De granulator is inclusief vacuüm afzuiging, geluidsdichte cabine en automatische voeding.