Extrusol Operating System

Alle Meaf sheet extruders worden geleverd met het door Meaf zelf ontwikkelde sturingssysteem “EXTRUSOL”. Dit systeem beheerd en omvat alle relevante data, functies en recepten.

Moderne productiemachines kunnen alleen dan de hoge verwachtingen van klanten vervullen als ze eenvoudig en efficiënt te bedienen zijn. Het Meaf controlesysteem biedt een zeer efficiënte operatie in combinatie met een hoog bedieningcomfort. Het omvat zeer veel diagnosefuncties dat het leven van de operators en onderhoudspersoneel te verbeteren.

Het standaard volume-gebaseerde bedieningssysteem voor de synchronisatie van extruder, co-extruders en calanders kan optioneel veranderd worden in een gewichtsgebaseerde synchronisatie. Dit maakt het mogelijk om volledig onafhankelijk te werken van de variaties in gewicht van de mengsels en de materialen in de extrusielijn.

Dit maakt het werken met een Meaf productielijn nog eenvoudiger.

EXTRUSOL CONTROL SYSTEM
De vriendelijke man-machine interface!

Extrusol werkt met een touchscreen en kan ingesteld worden voor het werken op verschillende toegangsniveaus. De combinatie van de controlesystemen in combinatie met snelheids-regelwielen geeft de operator de mogelijkheid om zeer snel, accuraat en simultaan de snelheden van de extruder schroef, pomp, calander en de co-extruder te coordineren.


Scherm toegangscontrole

Scherm weekplanning

Extrusol Control System Highlights:

  • Excellente monitoring van alle machine functies vanuit één positie met eenvoudige bediening met automatische synchronisatie van elke extruder, calander tot aan het opwikkelsysteem.
  • Programma management voor opslag van machine settings en productie badges. Continu opslag van proces parameters met afdrukken via een printer en USB-stick.
  • Snelle en accurate extruder controle met snelheidsregelwielen.
  • Zeer nauwkeurige,geïntegreerde soft-temperature control van de verwarmingszones.
  • Hoge operationele beschikbaarheid vanwege de krachtige diagnose software (omvat o.a. actuele en historische dataprocessing, alarmmeldingen, trendbepalingen,…)
  • Remote assistance via internet connectie.
  • Netwerk verbindingen (CAN, DIAS-bus..) van frequentieregelaars, servo controllers, remote I/O’s voor hoge prestaties en “real-time” positionering van de bewegende assen.Als de extrudermachine niet in continu(24/7) productie loopt, is het mogelijk om de lijn automatisch op te starten vooraleer de productie aanvangt. De verwarming wordt dan automatisch aangeschakeld zodat de machine klaar is voor productie als de shift start. Dit kan zeer eenvoudig gedaan worden via het scherm. Sommige van deze settings zijn beschermd door een paswoord. Het is mogelijk om paswoorden in te geven voor 3 verschillende niveaus. Deze worden beheerd door de verantwoordelijke van de machine.

In geval van een storing in de CPU kan het programma eenvoudig teruggeladen worden in de nieuwe unit. Ook de recepten kunnen worden opgeslagen op de geheugenkaart.

Er worden geen programma’s opgeslagen in de servo aandrijvingen en de frequentieomvormers. In geval van een storing kunnen de aandrijvingen op eenvoudige wijze vervangen worden en functioneren met een minimumsetting.

Zelfs in geval een vervanging van het touchscreen, kan dit gedaan worden dmv een PC die verbonden met het controlesysteem, ale functies overneemt tot een nieuw scherm geïnstalleerd is.

In geval van problemen kan Meaf directe verbinding maken met de machine vanuit de kantoren. Daardoor kan Meaf aansturingen doen naar vrijwel overal ter wereld.